förpackningen!
Mer information om Pinot Nero Rosato Broili - Zeni
Pinot Nero Rosato Broili från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Bouqueten av detta röda vin från Trentino-Alto Adige glädjer med inslag av röda vinbär, surkörsbär, plommon och björnbär. Om vi spårar aromen ytterligare läggs svart körsbär till.
Zeni Pinot Nero Rosato Broili presenterar sig underbart torr för finsmakaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en otroligt silkeslen och köttig konsistens. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, imponerar slutligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Zeni Pinot Nero Rosato Broili
Detta balanserade röda vin från Italien är ekologiskt vinifierat från druvsorten Pinot Noir. I Trentino-Alto Adige växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Pinot Nero Rosato Broili fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Rekommendation för Pinot Nero Rosato Broili by Zeni
Detta ekologiska rödvin från Italien bör helst serveras vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till grönsakskuskus med nötköttbullar, lammgryta med kikärtor och torkade fikon, eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Zeni