- Denna sortrenade rödvin harmoniserar utmärkt med stekta kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller ossobuco
- Jäsningen i rostfritt stål och stora träfat gör detta italienska rödvin särskilt fräscht och rakt på sak
- Ett idealiskt rödvin, förstklassigt bland annat för den romantiska middagen
förpackningen!
Mer information om Pinot Nero - Vallarom
Den eleganta Pinot Nero från huset Vallarom stänker i glaset med en ljus ljusröd. Den första doften av Pinot Nero avslöjar toner av röda vinbär, blåbär, björnbär och surkörsbär. De fruktiga tonerna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som svartvinbär, bittermandel och svarta körsbär.
I gommen öppnar Pinot Nero från Vallarom underbart torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en oerhört silkeslen och köttig textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, glädjer slutligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Pinot Nero från Vallarom
Den balanserade Pinot Nero från Italien är ett vin med en enda vingård, organiskt vinifierat från druvsorten Pinot Noir. I Trentino-Alto Adige växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på kalkstensjordar. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Pinot Nero fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 12 månader.
Serveringsförslag för Pinot Nero från Vallarom
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvstek med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Vallarom