- Detta rödvin av de bästa druvorna passar perfekt till Ossobuco eller Boeuf Bourguignon
- Vinutvecklingen i Barrique gör detta rödvin särskilt silkeslent
- Detta italienska rödvin passar perfekt
Vignalet Pinot Nero - La Cadalora
förpackningen!
Mer information om Vignalet Pinot Nero - La Cadalora
Med La Cadalora Vignalet Pinot Nero kommer ett förstklassigt rödvin in i det välpolerade vinglaset. Där avslöjar det en underbart ljus, ljusröd färg. Doften av detta röda vin från Trentino-Alto Adige förtrollar med inslag av plommon, björnbär, röda vinbär och surkörsbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs vanilj, svarta körsbär och choklad till.
La Cadalora Vignalet Pinot Nero smakar behagligt torr. Den buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt silkeslen och köttig textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av La Cadalora Vignalet Pinot Nero
Den balanserade Vignalet Pinot Nero från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i lerjordar. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders mognadslagring på ekbarriquer.
Rekommendation för La Cadalora Vignalet Pinot Nero
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till gåsbröst med rödkål och mejram, grönsakskuskus med oxkaka eller lammgryta med kikärter och torkade fikon.
- Fler produkter från La Cadalora