- Denna rödvin från Pinot Noir-druvor harmoniserar perfekt med ossobuco eller grönsaks-couscous med köttbullar
- Hans ursprung från Trentino-Alto Adige gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimatzonområde
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
förpackningen!
Mer information om Pinot Nero Filippo Scienza - Vallarom
Pinot Nero Filippo Scienza från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, åldrad i fat, presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Den första näsan av Pinot Nero Filippo Scienza avslöjar nyanser av hallon. De fruktiga nyanserna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som kryddnejlika och kanel.
I gommen börjar Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. Balanserat och flerskiktat, detta köttiga och silkeslena röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom
Den balanserade Pinot Nero Filippo Scienza från Italien är ett enda vingårdsvin, veganvinifierat från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras vegan Pinot Nero Filippo Scienza i 6 månader på ekfat.
Rekommendation för Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvkött. Det är ett perfekt tillbehör till kalvkött kokt nötkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Vallarom