• ♥ För närvarande 22.017 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
ekologisk ekologisk
vegan vegan
ekologisk ekologisk
vegan vegan
Hallon, Kryddnejlika och Kanel
  • Denna rödvin från Pinot Noir-druvor harmoniserar perfekt med ossobuco eller grönsaks-couscous med köttbullar
  • Hans ursprung från Trentino-Alto Adige gör detta vin till en typisk representant för viner från ett kallklimatzonområde
  • Detta italienska rödvin passar utmärkt

Pinot Nero Filippo Scienza - Vallarom

Rött vin Italien Italien Trentino-Südtirol (IT) Trentino DOC (IT)

Årgång

9999
2020
6
12
24
Pris per enhet: 826.98 *
Pinot Nero Filippo Scienza - Vallarom
Close
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Pinot Nero Filippo Scienza - Vallarom

Pinot Nero Filippo Scienza från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, åldrad i fat, presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. Den första näsan av Pinot Nero Filippo Scienza avslöjar nyanser av hallon. De fruktiga nyanserna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som kryddnejlika och kanel.

I gommen börjar Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. Balanserat och flerskiktat, detta köttiga och silkeslena röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, glädjer äntligen med en vacker efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från de kalkstensdominerade jordarna.

Vinifiering av Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom

Den balanserade Pinot Nero Filippo Scienza från Italien är ett enda vingårdsvin, veganvinifierat från druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras vegan Pinot Nero Filippo Scienza i 6 månader på ekfat.

Rekommendation för Pinot Nero Filippo Scienza från Vallarom

Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvkött. Det är ett perfekt tillbehör till kalvkött kokt nötkött med bönor och tomater, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.

Hårda fakta

Typ:
Vin kategori:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Arom:
Kryddnejlika , Hallon , Kanel
Textur:
köttig , silkeslen
Tillfälle och tema:
Romantisk middag
Druvsort:
Land:
Italien
Odlingsområde:
Trentino-Südtirol (IT)
Underregion:
Trentino DOC (IT)
Golv & Särskilda lager:
Lime
Alkohol i vol%:
13
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Cuvée:
monovarietal
Mognadslagring:
stort trä , litet virke
Detaljer om förlängning:
Barrique 225 l
Expansionstid i mon.:
6
Kvalitetsklassificering :
IGT Indicazione Geografica Tipica
Ekologisk & Biodynamisk:
ekologisk (BIO DE-ÖKO-039)
Ekologisk, vegansk, alkoholfri etc.:
Stil:
Gamla världen , balanserad , Odlingsområde med kallt klimat , komplexa
Passar till:
Mörka rätter
Rekommendation av glas:
Glas för rött vin
Flaskestorlek i l:
0,75
Kapsyl:
Kork
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Azienda Agricola biologica e agriturismo Vallarom - Frazione Masi 21 - 38063 Avio (TN) - Italia
PID:
75615-IT-RW-PN-1235-20
Upp