🍷 Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso imponerar med sin eleganta lagring i små ekfat och förtrollar med sin rubinröda färg
🍽️ Perfekt till långkokt kyckling i rödvin eller fyllda paprikor är detta rödvin en sann njutning för varje gom
🌋 Från den vulkaniska regionen Sicilien och från druvsorten Nerello Mascalese, tar vinproducenten Cantine Settesoli den unika karaktären av Etna till ditt glas
förpackningen!
Mer information om Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso DOC - Cantine Settesoli
Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart ljus, rubinröd färg. Om man håller glaset i en vinkel kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man snurrar på vinglaset kan man uppleva en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta italienska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av blåbär, björnbär, svarta vinbär och mullbär. Dessa får sällskap av inslag av mörk choklad, kakaobönor och kanel.
På gommen öppnar Sentiero delle Gerle Etna Rosso från Mandrarossa underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta röda vin tillhör det senare, eftersom det tappades på flaska med endast 0,6 g restsocker. Balanserat och mångfacetterat, detta täta röda vin presenterar sig på gommen. I mål gläder detta röda vin från vinodlingsregionen Sicilien, som kan lagras väl, med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till blåbär och mullbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från de vulkaniska bergdominerade jordarna.
Vinifiering av Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso
Grunden för den balanserade Sentiero delle Gerle Etna Rosso från Sicilien är druvor från druvsorten Nerello Mascalese. På Sicilien växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av vulkanisk sten. Sentiero delle Gerle Etna Rosso är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden anländer druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Mandrarossa Sentiero delle Gerle Etna Rosso
Drick detta röda vin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till bräserad kyckling i rött vin, spaghetti med kapris- och tomatsås eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Cantine Settesoli