förpackningen!
Mer information om Tintilia 66 in OHK 3,0 l Jeroboam - Claudio Cipressi
Med Claudio Cipressi Tintilia 66 i OHK 3.0 l Jeroboam kommer ett förstklassigt ekologiskt rödvin in i det virvlande glaset. I glaset avslöjar det en underbart tät, purpurfärgad färg. I näsan doftar detta Claudio Cipressi-rödvin av alla sorters hallon. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som svarta körsbär.
Claudio Cipressi Tintilia 66 in OHK 3,0 l Jeroboam presenterar sig behagligt torr för finsmakaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. Detta köttiga, sammetslena och täta röda vin är fylligt och komplext på gommen. I avslutningen glädjer detta vin från vinodlingsregionen Molise äntligen med en vacker längd. Återigen dyker inslag av hallon upp.
Vinifiering av Claudio Cipressi Tintilia 66 i OHK 3,0 l Jeroboam
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Tintilia. Endast oklanderligt druvmaterial användes för detta exceptionellt kraftfulla sortvin från Claudio Cipressi. Efter druvskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker därefter i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Tintilia 66 in OHK 3,0 l Jeroboam ytterligare några månader på ekfat.
Serveringsförslag för Tintilia 66 in OHK 3,0 l Jeroboam by Claudio Cipressi
Njut av detta ekologiska rödvin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C till ankbröst med sockerärter, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller till ossobuco.
- Fler produkter från Claudio Cipressi