🍷 Turriga Isola dei Nuraghi Rosso IGT från Argiolas imponerar med sin fylliga och sammetslena karaktär som skapas genom en utsökt mognad i franska Barriques
🍽️ Upplev harmoniska smakupplevelser med vilt, nötkött och kryddig sardinsk ost som passar perfekt till detta komplexa vin
🌿 Från inhemska druvsorter som Malvasia Nera och Carignano vinifieras denna sardinska delikatess och förkroppsligar terroiren på ön i varje flaska
förpackningen!
Mer information om Turriga Isola dei Nuraghi Rosso IGT - Argiolas
Turriga Isola dei Nuraghi IGT från Argiolas lyser i mörk rubin, nästan svartröd i glaset. På näsan öppnar sig en rik och komplex bukett med aromer av svarta bär, mörka plommon, svarta teblad, torkade kryddor, rostade toner, läder, tobak och blåbär i bakgrunden. Fyllig, tät och komplex i gommen, fyllig, med en sammetslen, mjuk textur, utmärkt struktur, med mogna, köttiga tanniner och välintegrerad syra. Avslutningen är mycket lång och mycket ihållande.
Turriga har en betydande lagringspotential på över 10 år. Kraften, komplexiteten och fylligheten i detta toppvin från Sardinien behöver tid i flaskan för att utvecklas fullt ut. Ian d'Agata från Vinous rekommenderar att man dricker det först efter tre till fyra år.
Vinifiering av Turriga Isola dei Nuraghi IGT av Argiolas
Turriga anses av experter vara det bästa röda vinet på Sardinien, det har tilldelats de högsta priserna många gånger. Tanken var att skapa ett stort sardiskt vin, uteslutande från inhemska druvsorter från ön, som kan mogna under lång tid, vilket har lyckats perfekt i samarbetet med den främsta oenologen Giacomo Tachis.
Turriga vinifieras av Cannonau 85%, Malvasia Nera 5%, Carignano 5% och Bovale Sardo 5%, som växer på familjen Argiolas vingård Turriga. Noggrann selektion av druvorna, följt av temperaturkontrollerad jäsning vid 28 till 32 °C och maceration med regelbunden överpumpning av musten i 16 till 18 dagar. Mognad i 18 till 24 månader på nya franska barriquer, följt av ytterligare 12 till 14 månader på flaska.
Venus eller "Turriga" som pryder etiketten hittades i vingårdarna i Argiolas 1935.
Matrekommendationer för Turriga Isola dei Nuraghi av Argiolas
Njut av detta prisbelönta sardiska rödvin som en perfekt följeslagare till vildsvinsgryta, vilträtter från pälsdjur, som stekt rådjur, till smakrika rätter med rött kött, nötkött och lamm, vilda grönsaker, grillad karljohansvamp och typiska sardiska svampsorter, och naturligtvis till mogen, kryddig sardisk fårost.
Vi rekommenderar att vinet öppnas 1 till 2 timmar i förväg och dekanteras vid behov.
Utmärkelser för Turriga Isola dei Nuraghi från Argiolas
- Gambero Rosso: 2 röda glas för 2013. 2012; 3 röda glas för 2011 och 2009
- Duemilavini Bibenda: 4 druvor för 2013; 5 druvor för 2011
- Vitae AIS: 3 vinstockar för 2013; 4 vinstockar för 2011
- Veronelli: 94 poäng, 3 stjärnor för 2013
- Doctor Wine: 95 poäng för 2013
- Vinibuoni: 4 stjärnor för 2013; krona för 2011
- James Suckling: 96 poäng för 2013; 95 poäng för 2012 och 2011
- Vinous: 93+ poäng för 2013
- Wine Advocate Robert M.Parker: 93 poäng för 2013; 92 poäng för 2011
- Fler produkter från Argiolas