🍷 Valpolicella Ripasso Superiore DOC från Antiche Terre imponerar med sin fina lagring i franska ekfat
🍽️ Servera detta fylliga rödvin med gåsbröst eller kryddig lammragout för en oförglömlig smakupplevelse
🌿 Tillverkat av de typiska druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella visar det på mångfalden i vinregionen Veneto
förpackningen!
Mer information om Valpolicella Ripasso Superiore DOC - Antiche Terre
Det fatlagrade Valpolicella Ripasso Superiore från vinodlingsregionen Veneto avslöjar en tät färg i glaset. Doften av detta röda vin från Veneto bjuder på nyanser av svarta körsbär, plommon, plommon och morellkörsbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs kakaobönor, orientaliska kryddor och vanilj till, vilket främjas av ekinflytandet.
På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen och tät. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Valpolicella Ripasso Superiore underbart fräsch och livlig på gommen. På slutet glädjer detta lagringsbara röda vin från vinodlingsregionen Veneto med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till plommon och damson.
Antiche Vinifiering av Terre Valpolicella Ripasso Superiore
Grunden för den kraftfulla Valpolicella Ripasso Superiore från Veneto är druvor från sorterna Corvina, Corvinone och Rondinella. Vid optimal mognad skördas druvorna till Valpolicella Ripasso Superiore uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål, små och stora träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Valpolicella Ripasso Superiore i ytterligare 12 månader på franska ekfat.
Antiche Mat rekommendation för Terre Valpolicella Ripasso Superiore
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till gåsbröst med rödkål och mejram, kryddig curry med lamm eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Antiche Terre