🍷 Ajana Rosso Isola dei Nuraghi IGT från Ferruccio Deiana imponerar med sin kraftfulla struktur och den eleganta lagringen i fransk ek
🍽️ Njut av detta aromatiska rödvin perfekt till anklår, kalvstek eller grönsaks-couscous och upplev kulinariska höjdpunkter
🇮🇹 Druvorna Carignano, Bovale och Cannonau växer under den varma sardiska himlen och ger detta vin en autentisk karaktär
förpackningen!
Mer information om Ajana Rosso Isola dei Nuraghi IGT - Ferruccio Deiana
Ajana Rosso Isola dei Nuraghi av Ferruccio Deiana från Sardinien avslöjar en tät, rubinröd färg när glaset snurras. Med en liten lutning i sidled visar vinglaset en charmig granatröd färg i kanterna. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i de färgade glasfönstren vid kanten av glaset. På näsan presenterar detta Ferruccio Deiana-rödvin alla typer av svarta körsbär, plommon, morello-körsbär, mullbär och svarta vinbär. Som om det inte redan var imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som kakaobönor, mörk choklad och orientaliska kryddor.
I gommen är Ajana Rosso Isola dei Nuraghi från Ferruccio Deiana behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. Detta täta röda vin är fylligt och mångfacetterat på gommen. På slutet glädjer detta vin från vinodlingsregionen Sardinien, som åldras väl, äntligen med sin vackra längd. Återigen finns det inslag av moreller och plommon.
Vinifiering av Ferruccio Deiana Ajana Rosso Isola dei Nuraghi
Basen för den förstklassiga och underbart kraftfulla Ajana Rosso Isola dei Nuraghi cuvée från Ferruccio Deiana är Carignano, Bovale och Cannonau-druvor. Ajana Rosso Isola dei Nuraghi är ett vin från den gamla världen rakt igenom, eftersom detta italienska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt betonar framgången för viner från den gamla världen. Det faktum att druvorna Carignano, Bovale och Cannonau trivs under påverkan av ett varmt klimat har också ett betydande inflytande på druvornas mognad. Detta resulterar bland annat i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög alkoholhalt i vinet. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora ekfat vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Ajana Rosso Isola dei Nuraghi i 18 månader på franska ekfat.
Matsalsrekommendationer för Ferruccio Deiana Ajana Rosso Isola dei Nuraghi
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till ankbröst med sockerärter, kokt kalvkött med bönor och tomater eller grönsakskuskus med nötfärsrissoler.
Betyg för Ajana Rosso Isola dei Nuraghi från Ferruccio Deiana
Detta vin från Sardinien imponerar inte bara på oss, utan även välkända vinkritiker har tilldelat det 90 poäng och mer. Betygen inkluderar årgång 2016
- Decanter - 93 poäng
- Bibenda (Duemilavini) - 4 druvor
- Luca Maroni - 93 poäng
- Fler produkter från Ferruccio Deiana