🍷 Acinatico Amarone Classico från Stefano Accordini imponerar med sin fylliga, köttiga textur och den harmoniska balansen mellan frukt och fatlagring
🍽️ Detta eleganta rödvin passar utmärkt till delikat lammragout med kikärtor eller fint grillad anklår
🇮🇹 Från det pittoreska Venetien och gjort på de ädla druvsorterna Corvina, Molinara och Rondinella, är denna Amarone ett riktigt mästerverk
förpackningen!
Mer information om Acinatico Amarone Classico - Stefano Accordini
Acinatico Amarone Classico av Stefano Accordini från Veneto visar en tät, rubinröd färg i vinglaset. När vinglaset snurras avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i de starka målade glasfönstren vid glasets kant. Den första näsan av Acinatico Amarone Classico avslöjar toner av plommon sylt, vilda bär sylt och skogsfrukt sylt. De fruktiga nyanserna i buketten får sällskap av toner av fatåldring och ännu mer fruktiga, balsamiska nyanser.
Stefano Accordini Acinatico Amarone Classico presenterar sig för vindrickaren som behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller stramt, som du kan förvänta dig av ett ikoniskt vinsegment. I gommen kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt kraftfull, tät och köttig textur. Acinatico Amarone Classico är exceptionellt friskt och livligt i gommen tack vare sin uttalade fruktsyra. I avslutningen imponerar detta vin från vinodlingsregionen Veneto, som är utmärkt för lagring, äntligen med sin betydande längd. Det finns återigen antydningar till fruktbröd och plommon.
Vinifiering av Acinatico Amarone Classico av Stefano Accordini
Den kraftfulla Acinatico Amarone Classico från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Corvina, Molinara och Rondinella. Naturligtvis bestäms Acinatico Amarone Classico också av klimat- och stilistiska faktorer Amarone della Valpolicella DOCG. Detta italienska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är utomordentligt komplext. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand när optimal mognad har säkerställts. Efter att ha skördats för hand transporteras druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av lagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Matsalsrekommendationer för Stefano Accordini Acinatico Amarone Classico
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till lammragout med kikärtor och torkade fikon, ankbröst med sockerärter eller ossobuco.
- Fler produkter från Stefano Accordini