- Denna rödvin från Corvina, Merlot och Rondinella-druvor passar utmärkt till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger-sås eller lammragout med kikärtor och torkade fikon
- Jäsningen i rostfritt stål och stora fat gör detta rödvin särskilt livligt och fruktigt
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
Bardolino Superiore - Le Vigne Di San Pietro
förpackningen!
Mer information om Bardolino Superiore - Le Vigne Di San Pietro
Den fatlagrade Bardolino Superiore från vinodlingsregionen Veneto avslöjar en ljus lila röd i glaset. I glaset erbjuder detta röda vin från Le Vigne Di San Pietro aromer av hallon, kompletterade med kanel. På gommen börjar Bardolino Superiore från Le Vigne Di San Pietro underbart torr, gripande och aromatisk. I gommen är texturen i detta balanserade röda vin underbart sammetslen, köttig och tät. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto glädjer slutligen med en vacker efterklang.
Vinifiering av Le Vigne Di San Pietro Bardolino Superiore
Basen för den förstklassiga och underbart balanserade cuvée Bardolino Superiore från Le Vigne Di San Pietro är druvorna Corvina, Merlot och Rondinella. Efter druvskörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Bardolino Superiore fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 12 månader.
Serveringsförslag för Bardolino Superiore från Le Vigne Di San Pietro
Drick gärna detta röda vin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C som ett passande vin till grönsakskuskus med oxkaka, ankbröst med sockerärter eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Le Vigne di San Pietro