- Detta rödvin från de bästa druvorna passar bra med Ossobuco eller grönsaks-couscous med köttbullar av nötkött
- För den som uppskattar vin framstår detta vin från Sicilien som mycket välbalanserat
- Detta italienska rödvin passar perfekt
Cerasuolo di Vittoria Maskaria - Terre di Giurfo
förpackningen!
Mer information om Cerasuolo di Vittoria Maskaria - Terre di Giurfo
Cerasuolo di Vittoria Maskaria från vinodlingsregionen Sicilien avslöjar sig i glaset i ljuslila. Näsan på detta röda vin från Sicilien fängslar med inslag av hallon. Om vi spårar aromen ytterligare läggs blåbär till.
Terre di Giurfo Cerasuolo di Vittoria Maskaria förtrollar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört sammetslen textur. I eftersmaken är detta röda vin från vinodlingsregionen Sicilien mycket långt. Återigen finns det inslag av hallon. I avslutningen kommer mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Cerasuolo di Vittoria Maskaria från Terre di Giurfo
Basen för den balanserade Cerasuolo di Vittoria Maskaria från Sicilien är druvor från druvsorterna Frappato och Nero d'Avola. Druvorna växer under optimala förhållanden på Sicilien. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i kalkstensjordar. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Cerasuolo di Vittoria Maskaria uteslutande för hand, utan användning av straffande och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Serveringsförslag för Cerasuolo di Vittoria Maskaria från Terre di Giurfo
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till fyllda paprikor, boeuf bourguignon eller ossobuco.
- Fler produkter från Terre di Giurfo