🍷 Hyria Primitivo Puglia från Pietra Pura imponerar med sin sammetslena stil och komplexa aromer av mullbär och vanilj
🌶️ Njut av detta fylliga rödvin till kryddig curry med lamm eller mör anka
🇮🇹 Denna utsökta Primitivo från den kända vinregionen Apulien lovar en oförglömlig upplevelse
förpackningen!
Mer information om Hyria Primitivo Puglia IGT - Pietra Pura
Den eleganta Primitivo Puglia från Pietra Pura lyser med en stark färg i glaset. Detta röda vin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av mullbär, moreller, plommon och svarta körsbär, som avrundas med vanilj, svart te och rostad barrique, som kommer från lagringen på träfat.
Detta röda vin från Pietra Pura är perfekt för dem som vill ha så lite restsocker som möjligt i sitt vin. Samtidigt framstår det dock aldrig som magert eller sprött, vilket man naturligtvis kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen. I gommen har detta balanserade rödvin en underbart sammetslen och tät textur. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Primitivo Puglia gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Apulien äntligen med betydande längd. Återigen dyker antydningar om plommon och damson upp.
Vinifiering av Primitivo Puglia från Pietra Pura
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Primitivo. Endast det bästa druvmaterialet användes för detta underbart balanserade vin med en enda sort från Pietra Pura. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av flera månaders mognadslagring på franska fat.
Matrekommendation för Primitivo Puglia från Pietra Pura
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är ett perfekt vin till kryddig curry med lamm, ankbröst med sockerärtor eller thailändsk gurksallad.
- Fler produkter från Pietra Pura