Medaille
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
konsultation!
förpackning!
leverans!
MEA CULPA Vino Rosso Italia från Casa Vinicola Minini är en otroligt uttrycksfull cuvée av Primitivo, Syrah och Merlot. Mea Culpa - mitt fel, snälla förlåt mig - är det inte helt seriösa uttalandet av Mario Minini, som har komponerat vad han anser vara den bästa cuvée han kan tänka sig från de bästa partierna av sina viner från olika regioner.
"MEA CULPA, förlåt mig, men vi kommer att göra det på mitt sätt! Det kommer att bli den mest exakta cuvéen med den största excellensen och uttrycket, oavsett vad som krävs." - Mario Minini
Liksom sin lillebror - Tank Nero d'Avola - har rödvinscuvéen Mea Culpa framställts med appassimento-metoden, dvs. den innehåller särskilt intensiva druvor eftersom de har torkat.
MEA CULPA Vino Rosso Italia kommer in i glaset med en djup mörk, extremt tät lila färg och en nästan svart kärna. Näsan förtrollar med täta körsbärstoner. Torkade körsbär, mon cheri, romkörsbär, saftiga hjärtkörsbär, körsbärssmulor och en mängd andra associationer kommer till mig. Aromerna kompletteras av mogna björnbär och jordgubbar. Ädla, vintriga, juliga nyanser av mocka, vanilj och mörk choklad kompletterar bouqueten av MEA CULPA-rödvinet.
I gommen är Mea Culpa oerhört saftigt, runt och kraftfullt. Detta vin är svaret på grå november och iskalla decemberkvällar. Trots den rikliga alkoholen känns Mea Culpa inte brännvinsliknande, utan fruktig, kryddig och härligt sammetslen. De runda och mjuka tanninerna kompletteras av en fin smälta och en vital fruktsyra, som förhindrar att detta röda kraftpaket framstår som klumpigt och besvärligt.
Vinifiering av Mea Culpa Vino Rosso Italia
Eftersom två vingårdar för Mea Culpa ligger på Sicilien och en i Apulien, måste denna cuvée klara sig utan en prestigefylld ursprungsbeteckning. Inga problem, för Mea Culpa behöver inte en DOCG eller liknande på halsen för att inspirera. Primitivo för Mea Culpa kommer från Salento, mer exakt från vingården "Alberello", där vinstockarna, med en ålder av 40 - 50 år, redan är ganska gamla och avkastningen därför är relativt låg.
Efter handskörden används ungefär en tredjedel av druvorna för appassimento-processen och torkas i 30 dagar. Under denna process förlorar de 30 % av sin vikt. Bären macereras i 8-9 dagar före jäsningen, vilket säkerställer ännu bättre aromutvinning. Den sista touchen får Mea Culpa Vino Rosso Italia genom 6 månaders lagring på franska barriquer.
Den andra komponenten i denna Mea Culpa är en appassimento av Syrah-druvor från Sicilien. Dessa hänger kvar på vinstocken under en särskilt lång tid tills de också har tappat ungefär en tredjedel av sin vikt. För att avrunda denna rödvinscuvée från södra Italien perfekt, är den fulländad med mjuk men kraftfull Merlot.
Matparning för Mea Culpa Vino Rosso Italia
Mea Culpa passar bra till mustiga oxrullader, antingen klassiska eller med en fyllning av katrinplommon, lardo, sauterad lök, persilja och rostade pinjenötter.
Utmärkelser för det röda vinet Mea Culpa
- Mundus Vini: Guld
- Luca Maroni: 94 poäng
- Falstaff 2018: 90 poäng och högsta värde
- Fler produkter från Cantine Minini
Medaille