🍷 I Tratturi Rosato från Cantine San Marzano förtrollar med sin opulenta frukt och friska syra
🍽️ Denna utsökta Rosato harmonierar idealiskt med fisksoppor och lätta fågelrätter
🌱 Tillverkad av den inhemska druvsorten Negroamaro från den soliga regionen Apulien
förpackningen!
Mer information om I Tratturi Rosato - Cantine San Marzano
Rosato Salento I Tratturi från Cantine San Marzano lyser i glaset i en strålande hallonröd färg med rubinfärgade reflektioner genom hela utseendet. Den distinkta doften av granatäpple, surkörsbär och ros utvecklas på näsan. Mousserande frukt och livlig syra balanserar varandra i den upprätta kroppen.
Vinifiering / produktion
Rosato Salento I Tratturi IGT är uteslutande tillverkad av druvsorten Negroamaro, som är inhemsk i Apulien. Den blir Rosato genom försiktig kallpressning av druvorna. En del av musten separeras omedelbart från marc. Den andra delen ligger kvar på skalen i 12-24 timmar. När all must har extraherats får den sin typiska roséfärg. Mustdelarna återförenas i ståltankar och jäsas med utvalda jästar.
Provning
En djuprosa färg med rubinröda reflektioner i glaset är det första av många intryck med vilka Negroamaro Rosato Salento I Tratturi IGT Apulia från Cantine San Marzano tantaliserar sinnena. Som utlovat för ögat kännetecknas buketten också av en fruktig intensitet. Aromer av rosor i kombination med sura körsbär och granatäpplen utvecklas ihållande och återspeglar kraften i denna rosé. Den drar sig inte tillbaka från gommen för tidigt, utan utvecklar sin kropp på ett överdådigt sätt för en rosé. Syran är väl integrerad och dominerar inte smaken trots de friska och fräscha fruktaromerna. Ett torrt vin som kommer att förbli trogen sin karaktär under många år framöver.
Serveringsförslag / Matparning
Intensiteten och frukten i I Tratturi Rosato Salento passar bra med de starkare italienska förrätterna som fisksoppor, sallader med ägg och ost, bakade fiskrätter eller fågelrätter. Ung getost och nötter är också utmärkta ackompanjemang till denna läckra smak.