Mer information om Rosa Chiara - La Scolca
Den lättfotade Rosa Chiara La Scolca flödar in i glaset med en lysande platinagul färg. Vinet övertygar med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med 4,5 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i kategorin högkvalitativa viner, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade rosévin av en otroligt lätt textur. Tack vare den måttliga fruktsyran smeker Rosa Chiara gommen med en mjuk känsla utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga rosévin från vinodlingsregionen Piemonte är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av La Scolca Rosa Chiara
Det eleganta Rosa Chiara från Piemonte framställs av druvor från sorterna Cortese och Pinot Noir. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar får Rosa Chiara harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen under några månader...
Matrekommendation för Rosa Chiara från La Scolca
Upplev detta rosévin från Italien väl kylt vid 8 - 10°C till purjolökstortilla, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller spenatgratäng med mandel.
- Fler produkter från La Scolca