- Detta karakterstarka rödvin harmoniserar utmärkt med stekta kalvlever med äpplen, lök och balsamvinäger-sås eller gåsbröst med ingefära, rödkål och oregano
- Dess ursprung från Sicilien gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Detta italienska rödvin är av högsta klass
Nero D'Avola Petti Rosso - Fausta Mansio
förpackningen!
Mer information om Nero D'Avola Petti Rosso - Fausta Mansio
Den ekologiskt producerade Nero D'Avola Petti Rosso från Fausta Mansio flödar in i glaset med en ljuslila färg. Hällt i ett rödvinsglas presenterar detta röda vin från den gamla världen underbart komplexa aromer av hallon och viol, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser.
I gommen börjar Nero D'Avola Petti Rosso från Fausta Mansio underbart torr, grippig och aromatisk. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en otroligt köttig och tät konsistens. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Sicilien, närmare bestämt från Sicilia DOC, glädjer slutligen med en vacker efterklang.
Vinifiering av Nero D'Avola Petti Rosso av Fausta Mansio
Detta balanserade rödvin från Italien är organiskt vinifierat från druvsorten Nero d'Avola. Efter skörden tas druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Nero D'Avola Petti Rosso fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Serveringsförslag för Fausta Mansio Nero D'Avola Petti Rosso
Upplev detta ekologiska rödvin från Italien perfekt tempererat vid 15-18°C som tillbehör till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, bräserad kyckling i rödvin eller lammgryta med kikärter och torkade fikon.
- Fler produkter från Fausta Mansio