🍇 Pinot 64 Oltrepo' Pavese från Calatroni imponerar med en fin, sprudlande stil och en imponerande utveckling enligt Méthode Traditionelle
🥗 Ideal till kokos-lime-fiskcurry eller sammetslena grönsallader, utvecklar detta utsökta mousserande vin sitt fulla aromspektrum
🌍 Tillverkat av ädla Pinot Noir-druvor, förkroppsligar detta italienska mousserande vin den oemotståndliga charmen från Lombardiet
Pinot 64 Oltrepo' Pavese - Calatroni
förpackningen!
Mer information om Pinot 64 Oltrepo' Pavese - Calatroni
Med Calatroni Pinot 64 Oltrepo' Pavese kommer ett förstklassigt mousserande vin in i vinglaset. Där visar det en underbart ljus, ljusröd färg. Bubblorna i detta mousserande vin lyser i glaset mycket fint bubbliga och oerhört konsekventa. När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en utmärkt balans i det mousserande vinet, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Hällt i ett mousserande vinglas presenterar detta mousserande vin från den gamla världen underbart distinkta och komplexa aromer av äpple, päron, persika och mirabelleplommon som avrundas av rök.
Balanserat och mångfacetterat presenterar sig detta krämiga, krispiga och lätta mousserande vin på gommen. Avslutningen på detta mousserande vin från vinodlingsregionen Lombardiet är övertygande med en vacker eftersmak. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Pinot 64 Oltrepo' Pavese av Calatroni
Detta balanserade mousserande vin från Italien är tillverkat av druvsorten Pinot Noir. Druvorna växer under optimala förhållanden i Lombardiet. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten. Pinot 64 Oltrepo' Pavese är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Utvecklingen av druvorna till detta Pinot Noir-vin påverkas i hög grad av klimatet i odlingsregionen. I Lombardiet trivs druvorna i ett ganska svalt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt långa och jämna druvor och en ganska måttlig mustvikt. Efter druvskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Detta följs av jäsning av basvinerna. Efter sammansättningen av cuvéen följer ytterligare lagring på grundval av Méthode Traditionelle. Detta följs av flasklagring i 36 månader.
Rekommendation för Calatroni Pinot 64 Oltrepo' Pavese
Detta mousserande vin från Italien bör helst avnjutas mycket väl kylt vid 5 - 7°C som ett vin till kokosnöt-lime fiskcurry, rörda grönsaker med fisk eller grönsallad med rödbetor.