konsultation!
förpackning!
leverans!
Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio från Pizzolato i Veneto avslöjar en lysande gyllengul färg i vinglaset. Nosen på detta Pizzolato vita vin visar alla typer av päron, nashipäron, kvitten och äpplen.
Pizzolato Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio övertygar med sin saftiga och fruktiga smak. Det buteljerades med en generös restsockerhalt på 16,5 gram. Som man kan förvänta sig av ett vin förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin överdådighet. Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio kan med rätta beskrivas som särskilt fruktigt och sammetslent, eftersom det har vinifierats med en underbart söt smakprofil. På tungan kännetecknas detta lättfotade vita vin av en otroligt lätt textur. Tack vare sin balanserade fruktsyra smeker Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio gommen med en mjuk känsla, utan att sakna saftig livfullhet. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Veneto på en härlig längd. Återigen finns det inslag av päron och kvitten.
Vinifiering av Pizzolato Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio
Detta vita vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Pinot Grigio. För detta underbart eleganta vin av en enda sort från Pizzolato användes endast förstklassiga druvor. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio noggrant.
Matrekommendation för Pinot Grigio Spumante Extra Dry Bio från Pizzolato
Detta italienska vin avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det är ett perfekt komplement till pasta med korvköttbullar, spaghetti med kapris- och tomatsås eller kålroulader.
- Fler produkter från La Cantina Pizzolato