🍷 Ripasso della Valpolicella DOC från Sartori di Verona uppvisar en elegant, torr smakprofil med minimal restsötma
🍽️ Njut av denna rödvin perfekt tempererad till delikat kalvstek eller stekt kalvlever med söta och sura toner
🌍 Denna utsökta cuvée kommer från Veneto och förenar de karaktäristiska druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella
förpackningen!
Mer information om Ripasso della Valpolicella DOC - Sartori di Verona
Om man håller glaset i vinkel kan man se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna. I glaset avslöjar detta röda vin från Sartori di Verona aromer av moreller, blåbär, damon, björnbär och plommon marshmallows, kompletterade med andra fruktiga nyanser. Detta vin glädjer med sin elegant torra smak. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta köttiga och täta rödvin presenterar sig balanserat och komplext på gommen. I avslutningen glädjer detta lagringsdugliga röda vin från vinodlingsregionen Veneto med en vacker längd. Återigen visar antydningar av vildbärsylt och björnbär igenom.
Vinifiering av Ripasso della Valpolicella från Sartori di Verona
Den balanserade Ripasso della Valpolicella från Italien är en cuvée, pressad från druvsorterna Corvina, Corvinone, Croatina och Rondinella. Efter skörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning vid kontrollerade temperaturer. I slutet .
Matrekommendation för Sartori di Verona Ripasso della Valpolicella
Detta röda vin från Italien serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till kokt kalvkött med bönor och tomater, grönsakscouscous med köttbullar eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Casa Vinicola Sartori di Verona