- Detta rödvin från Sangiovese-druvor harmonierar utmärkt med Boeuf Bourguignon eller grönsaks-couscous med nötköttsbullar
- För vinälskaren visar sig detta vin från Toscana vara särskilt kraftfullt
- Detta italienska rödvin passar utmärkt som en stämningsfull dryck till en mängd olika rätter & tillfällen
Rosso di Montalcino DOC - Aziende Pietroso
förpackningen!
Mer information om Rosso di Montalcino DOC - Aziende Pietroso
I glaset erbjuder Rosso di Montalcino från Aziende Pietroso en tät rubinröd färg. Om man ger den lite luft genom att svänga på vinglaset, avslöjar denna rödvin en hög viskositet, vilket syns i tydliga church windows på glasets kant. Näsan avslöjar detta Aziende Pietroso rödvin med alla möjliga plommon. Som om det inte var imponerande nog, tillkommer också tobaksnoter, kryddiga inslag och vanilj.
Aziende Pietroso Rosso di Montalcino visar sig för den njutande vinet i härlig torrhet. Detta rödvin uppvisar aldrig grovhet eller karghet, som man skulle kunna förvänta sig av ett vin i toppkvalitet. I eftersmaken förundrar detta vin från regionen Toscana med en vacker längd. Återigen kommer anklanger av plommon fram.
Vinifikation av Rosso di Montalcino från Aziende Pietroso
Detta kraftfulla rödvin från Italien vinifieras från druvsorten Sangiovese. Rosso di Montalcino är ett gammal värld-vin i bästa mening, för denna italienare sprider en exceptionell europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter handplockning transporteras druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts varsamt upp. Följande är jäsningen i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer. Vinifikationen avslutas med en mognad i några månader på finjäst innan vinet slutligen buteljeras.
Maträttsförslag till Aziende Pietroso Rosso di Montalcino
Denne italienare bör helst avnjutas tempererad vid 15 - 18°C. Den passar perfekt som följeslagare till lammragout med kikärtor och torkade fikon, sjudna kycklingar i rödvin eller kalvsnitzel med bönor och tomater.
- Fler produkter från Aziende Pietroso