🍷 Rosso Toscana IGT från Leonardo da Vinci förtrollar med sin harmoniska karaktär och en fin lagring på fina jästfällning
🍽️ Njut av detta delikata röda vin till kalvstek eller en kryddig pumpagratäng för en oförglömlig smakupplevelse
🇮🇹 Från det soliga Toscana, blir denna sortrenade Sangiovese livfull och utvecklar sina fruktiga aromer
Rosso Toscana IGT - Leonardo da Vinci
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Rosso Toscana IGT - Leonardo da Vinci
Rosso Toscana från vinodlingsregionen Toscana presenterar sig i ett ljust rubinrött glas. Detta röda vin från den gamla världen hälls i ett rött vinglas och erbjuder underbart uttrycksfulla aromer av morellkörsbär, plommon, svarta körsbär och plommon, avrundade av orientaliska kryddor, mörk choklad och svart te.
Balanserat och mångfacetterat, detta lätta röda vin presenterar sig på gommen. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Rosso Toscana gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. I finishen glädjer detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Toscana med god längd. Återigen dyker antydningar om plommon och morellkörsbär upp.
Vinifiering av Rosso Toscana från Leonardo da Vinci
SangioveseDetta vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen . För detta underbart balanserade single-varietal vin från Leonardo da Vinci skördades endast förstklassiga druvor. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Rosso Toscana noggrant.
Mat rekommendation för Leonardo da Vinci Rosso Toscana
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kalvkött med bönor och tomater, purjolökssoppa eller pumpagryta.
- Fler produkter från Leonardo da Vinci