• ♥ För närvarande 22.017 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!
Björnbär, Surkörsbär, rostat trä, Karamell och Vanilj

🍷 Ruvej Barolo från Paolo Manzone imponerar med sin kraftfulla stil och komplexa aromer som perfekt harmoniserar i en elegant lagring

🍽️ Detta utsökta rödvin passar utmärkt till mustiga rätter som ossobuco och citron-chili-kyckling

🇮🇹 Tillverkat av det bästa Nebbiolo-druvan, representerar Ruvej Barolo traditionen och kvaliteten från den renommerade vinregionen Piemonte

Ruvej Barolo DOCG - Paolo Manzone

Årgång

9999
2020
6
12
24
Pris per enhet: 455,48 *
Ruvej Barolo DOCG - Paolo Manzone
Close
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!

Mer information om Ruvej Barolo DOCG - Paolo Manzone

Paolo Manzone Ruvej Barolo är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Vid kanterna finns det också en färgövergång till granatröd. Den första doften av Ruvej Barolo presenterar nyanser av björnbär, morellokörsbär och mullbär. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.

Ruvej Barolo från Paolo Manzone är perfekt för alla vinälskare som gillar det torrt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött. Detta täta röda vin är fylligt och komplext i gommen. På grund av sin livliga fruktsyra är Ruvej Barolo exceptionellt fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta mycket åldrande röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barolo DOCG, glädjer sig äntligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av lera och kalksten.

Vinifiering av Ruvej Barolo av Paolo Manzone

Grunden för den kraftfulla Ruvej Barolo från Piemonte är druvor från druvsorten Nebbiolo. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Bären till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. När druvorna har skördats transporteras de snabbt till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Ruvej Barolo mogna på sin fina jästfällning i 38 månader.

Matrekommendation för Ruvej Barolo av Paolo Manzone

Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till ossobuco, citronchilikyckling med bulgur eller penne med ruccola.

Hårda fakta

Typ:
Vin kategori:
Rött vin
Vinfärg:
röd
Smak:
Arom:
Björnbär , rostat trä , Karamell , Surkörsbär , Vanilj
Textur:
tät
Munkänsla:
lång
Tillfälle och tema:
Gåva till goda vänner , Kväll med öppen spis , Överraskning för finsmakare
Druvsort:
Land:
Italien
Odlingsområde:
Piemonte (IT)
Underregion:
Barolo DOCG (IT)
Golv & Särskilda lager:
Lime , Lera
Alkohol i vol%:
14
Total syrahalt ca. i g/l:
5,7
Restsocker ca. i g/l:
1,0
Optimal serveringstemperatur i °C:
15 - 18
Cuvée:
monovarietal
Mognadslagring:
Tank i rostfritt stål , stort trä
Detaljer om förlängning:
Tank i rostfritt stål , Slavisk ek , Tonneau 900 l
Expansionstid i mon.:
38
Hållbarhet i år från årgången:
20
Kvalitetsklassificering :
DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Läsning:
Handplockad
Stil:
Gamla världen , klassisk
Passar till:
Mörka rätter , Kryddiga och salta rätter
Rekommendation av glas:
Burgunderkelch
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
Bourgogne-flaska , klassisk
Kapsyl:
Kork
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Paolo Manzone - Località Meriame -1 - 12050 Serralunga d'Alba (CN) - Italia
PID:
70015-IT-RW-NE-007-15.2
Upp