🍷 Sodale Merlot Lazio IGP från Tenuta Montiano imponerar med en kraftfull, elegant stil och en fin balans av aromer
🍽️ Njut av detta rödvin som idealiskt passar till kikärtscurry eller pumpapudding för en perfekt smakupplevelse
🌍 Tillverkat av de bästa Merlot-druvorna i de unika jorden i Latium, fascinerar detta vin med europeisk charm
Sodale Merlot Lazio IGP - Tenuta Montiano
förpackningen!
Mer information om Sodale Merlot Lazio IGP - Tenuta Montiano
Den kraftfulla Sodale Merlot Lazio från Tenuta Montiano lyser i glaset med en tät lila röd. Om du snurrar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett rödvinsglas och presenterar underbart uttrycksfulla aromer av plommon, röda vinbär och hallon, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till fatlagringen.
Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio imponerar med sin elegant torra smak. Den buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett premium- och platsvinsegment, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom kräver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta sammetslena röda vin är fylligt och komplext i gommen. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Sodale Merlot Lazio gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. På slutet glädjer detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Lazio med betydande längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och hallon. I slutet dominerar mineralnoter av kalksten och lera jorden.
Vinifiering av Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio
Den kraftfulla Sodale Merlot Lazio från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierad från druvsorten Merlot. I Latium växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och kalksten. Sodale Merlot Lazio är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Sodale Merlot Lazio i ytterligare 9 månader på ekfat.
Mat rekommendation för Tenuta Montiano Sodale Merlot Lazio
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till ost. Det är ett perfekt komplement till kikärtscurry, spagetti med kapris- och tomatsås eller pumpagryta.
- Fler produkter från Tenuta Montiano