Trentanni Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Mer information om Trentanni Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Den fatlagrade Trentanni Rosso Umbria från vinodlingsregionen Umbrien presenterar en tät lila röd i glaset. Efter den första virvlingen uppvisar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid glasets kant. Denna italienska cuvée smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av sura körsbär. Detta förenas med inslag av skogsgolv, plommon och choklad.
I gommen är Trentanni Rosso Umbria från Tenuta Marciliano behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta kraftfulla röda vin av en enormt sammetslen konsistens. Trentanni Rosso Umbria är underbart friskt och livligt i gommen tack vare sin koncisa fruktsyra. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Umbrien, närmare bestämt från Umbrien IGT, glädjer slutligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralnoter från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Trentanni Rosso Umbria från Tenuta Marciliano
Sangiovese Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorterna och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Umbrien. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar gjorda av lera. Det är uppenbart att Trentanni Rosso Umbria också bestäms av klimatet och vinodlingsstilen Umbria IGT. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, med en exceptionellt imponerande presentation. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders lagring i ekbarriquer.
Matrekommendation för Tenuta Marciliano Trentanni Rosso Umbria
Drick detta röda vin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till torsk med gurka-senapsgrönsaker, gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Tenuta Marciliano