🍷 Raimonda Barbera d'Alba DOC från Fontanafredda imponerar med en sammetslen kropp och en tolv månader lång lagring i ädla barriques
🍽️ Njut av detta förföriska rödvin bäst tillsammans med purjolökstortilla eller pumpa-gratäng för en perfekt smakupplevelse
🌍 Detta utsökta vin kommer från den välkända vinregionen Piemonte och vinifieras av den förstklassiga druvsorten Barbera
förpackningen!
Mer information om Raimonda Barbera d'Alba DOC - Fontanafredda
I glaset avslöjar Raimonda Barbera d'Alba från Fontanafredda en ljus rubinröd färg. I glaset avslöjar detta röda vin från Fontanafredda aromer av rosor, björnbär, mullbär, plommon och lila, kompletterade med svart te, kakaobönor och orientaliska kryddor. På gommen börjar Raimonda Barbera d'Alba från Fontanafredda behagligt aromatisk, fruktdriven och balanserad. Vissa viner är torra på etiketten, andra är det verkligen. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det vinifierades med endast 0,4 g restsocker. Detta sammetslena rödvin är balanserat och komplext och presenterar sig på gommen. På grund av sin vitala fruktsyra är Raimonda Barbera d'Alba underbart fräsch och livlig på gommen. På slutet glädjer detta unga vin från Piemonte vinodlingsregion med sin betydande längd. Återigen finns det inslag av lilja och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de marl- och kalkstensdominerade jordarna in.
Vinifiering av Raimonda Barbera d'Alba av Fontanafredda
Den balanserade Raimonda Barbera d'Alba från Italien är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Barbera. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera, kalksten och marl. Bären till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen åldras den eleganta Raimonda Barbera d'Alba i 12 månader på franska, amerikanska och slavoniska ekfat. När vinet är färdigt harmoniseras Raimonda Barbera d'Alba noggrant.
Matrekommendation för Raimonda Barbera d'Alba från Fontanafredda
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till purjolökstortilla, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller pumpagryta.
- Fler produkter från Fontanafredda