🍷 Njut av den eleganta Camp du Rouss Barbera d'Asti DOCG från Coppo, som mognar i fransk ek i 12 månader och imponerar med sin fina struktur och djupa, kryddiga aromer
🍝 Perfekt till pasta med bönor eller en kraftig kycklinggryta harmonierar detta torra rödvin utmärkt med autentisk italiensk matlagning
🏞️ Camp du Rouss kommer från det välrenommerade vinområdet Asti i Piemonte och visar de karaktäristiska dragen hos den högkvalitativa Barbera-druvan
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Camp du Rouss Barbera d'Asti DOCG - Coppo
Camp du Rouss Barbera d'Asti från Coppo framträder i en mörk rubinröd färg i glaset och har en förförisk doft av varma kryddor och saftiga röda bär och stenfrukter. I gommen framträder samma smaker och den förbluffande kryddigheten blir märkbar. Det finns också delikata, fina toner av läder i finishen. Single-varietal Babera är ett fint, välstrukturerat och elegant italienskt rödvin med lång finish, välintegrerad syra och en fyllig, köttig kropp.
Vinification of the Coppo Camp du Rouss
Namnet Camp du Rouss betyder "den rödhåriges fält" på piemontesisk dialekt. Det kommer från den första ägaren av vingården, som lärde barnen i byn att frukta med sin figur, men var populär och känd för sina viner.
Vingården ligger i södra delen av Asti i Piemonte. Den vetter mot syd-sydväst, vilket är extremt gynnsamt. Jordmånen består av en kalkrik blandning av lerjord och lermorän samt en del silt. På en höjd av 650 till 820 meter över havet ligger vingården relativt högt, vilket förlänger Barbera-vinstockarnas mognadsperiod och ökar deras aromatiska potential.
Vinstockarna är planterade i ett Guyot-system med medelhög täthet. En hel del lövverk utförs under vinåret och en grön skörd säkerställer att avkastningen kontrolleras. Druvorna skördas för hand vid optimal mognad i korgar som väger 40 pund. Druvorna transporteras sedan snabbt och försiktigt till vinkällaren. Under macerationen pumpas musten försiktigt och långsamt över flera gånger för att extrahera polyfenolerna på bästa möjliga sätt. Efter jäsning lagras vinet i 12 månader på franska ekfat.
Matsalsrekommendationer för Camp du Rouss Barbera
Njut av detta torra röda vin från Italien mellan 16 och 18°C till pasta med bönor, risotto med stekelsvamp eller kycklinggryta.
- Fler produkter från Coppo