🍷 Leradici Barbera d'Asti från Mauro Molino imponerar med sin komplexa och sammetslena stil, som präglas av livlig fruktsyra
🍽️ Njut av detta läckra rödvin som den perfekta följeslagaren till spaghetti med kapris-tomatsås eller färsk grönsaks-couscous
🌍 Tillverkad av handplockade Barbera-druvor i det pittoreska Piemonte, förkroppsligar vinet den gamla världens charm i perfekt harmoni
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Leradici Barbera d'Asti DOCG - Mauro Molino
Om du håller glaset i en vinkel kan du se en övergång av vinets färg mot violett vid kanten. Den första doften av Leradici Barbera d'Asti presenterar nyanser av morellkörsbär, plommon och damsoner. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av kanel, svart te och pepparkakskrydda.
Detta röda från Mauro Molino är perfekt för alla vinkännare som gillar det torrt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött. Detta sammetslena och täta röda vin är fylligt och komplext i gommen. På grund av sin vitala fruktsyra är Leradici Barbera d'Asti exceptionellt fräsch och livlig på gommen. I slutet glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, som kan lagras väl, äntligen med betydande längd. Tips av morello körsbär och svart körsbär dyker upp igen. I eftersmaken ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Mauro Molino Leradici Barbera d'Asti
Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten Barbera. I Piemonte växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och kalksten. Leradici Barbera d'Asti är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid optimal mognad skördas druvorna till Leradici Barbera d'Asti uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. När druvorna har skördats förs de till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. När jäsningen är klar kan Leradici Barbera d'Asti fortsätta att harmonisera på sin fina jästfällning i några månader.
Matrekommendation för Leradici Barbera d'Asti från Mauro Molino
Detta röda vin från Italien bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till spagetti med kapris- och tomatsås, purjolökssoppa eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Mauro Molino