🍷 Levad Merlot från Nals Margreid imponerar med en sammetslen textur och ädel lagring i barriques
🍽️ Njut av den perfekt tempererad till en mustig lammragout eller en mört anklåda
🌍 Denna renodlade Merlot för med sig karaktären av Trentino-Alto Adige fullt av europeisk charm i glaset
förpackningen!
Mer information om Levad Merlot - Nals Margreid
Levad Merlot från Nals Margreid i Trentino-Alto Adige har en tät, purpurröd färg i glaset. Om du ger det lite luft genom att virvla, avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket återspeglas i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Trentino-Alto Adige förför med inslag av blåbär, svarta körsbär, plommon och damson. Om vi spårar aromerna ytterligare kommer lufttorkad skinka, ved och brunt bröd att tänka på.
Detta röda vin från Nals Margreid är det rätta valet för alla vinkännare som vill ha så lite restsocker i sitt vin som möjligt. Samtidigt verkar det dock aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin bortom 5-euro-markeringen. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen och tät textur. På grund av den balanserade fruktsyran smickrar Levad Merlot med en sammetslen munkänsla utan att samtidigt sakna friskhet. I avslutningen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige med betydande längd. Återigen dyker antydningar om plommon och damson upp.
Vinifiering av Levad Merlot från Nals Margreid
Detta röda vin fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Merlot. Endast obefläckat druvmaterial användes för detta underbart kraftfulla vin med en enda sort från Nals Margreid. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av sedimentär och vittrad sten. Levad Merlot är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Levad Merlot uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här sorteras de och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Levad Merlot i flera månader på barriquer och stora ekfat.
Matrekommendation för Levad Merlot från Nals Margreid
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, ankbröst med sockerärtor eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Nals Margreid