- Detta rödvin av Teroldego-druvor harmoniserar utmärkt med ankbröst med ingefära-rödkål och mejram eller grönsaks-couscous med nötköttbullar
- Jäsningen i rostfri tank gör detta rödvin särskilt lätt
- Detta italienska rödvin passar utmärkt
Teroldego Rosato - Fedrizzi Cipriano
förpackningen!
Mer information om Teroldego Rosato - Fedrizzi Cipriano
Den eleganta Teroldego Rosato från Fedrizzi Ciprianos penna flyter in i glaset med en ljus rubinröd. Buketten av detta röda vin från Trentino-Alto Adige glädjer med anteckningar av akacia. Det är dess fruktiga karaktär som gör detta vin så speciellt.
Fedrizzi Cipriano Teroldego Rosato är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. Balanserat och komplext, detta lätta, skarpa och silkeslena röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Trentino DOC, imponerar äntligen med en vacker efterklang.
Vinifiering av Teroldego Rosato av Fedrizzi Cipriano
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Teroldego. Endast obefläckat druvmaterial skördades för detta underbart balanserade vin med en enda sort från Fedrizzi Cipriano. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker därefter i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Teroldego Rosato fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Serveringsförslag för Teroldego Rosato by Fedrizzi Cipriano
Detta röda vin från Italien serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till osso buco, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Fedrizzi Cipriano