- Detta röda vin av druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella passar perfekt till rätter som gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram eller fyllda paprikor
- Dess ursprung i Veneto gör det här vinet till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett flerfaldigt prisbelönt rött vin, perfekt som en harmonisk kundgåva
förpackningen!
Mer information om Valpolicella Ripasso Superiore DOC - Monte Zovo
Om du ger det lite luft genom att virvla, avslöjar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Monte Zovo aromer av moreller, mullbär, svarta körsbär, svarta vinbär och lavendel, kompletterade med pepparkakskrydda, vanilj och orientaliska kryddor. Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med 7,5 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett premium- och egendomsvin förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört sammetslen textur. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Valpolicella Ripasso Superiore gommen med en behaglig känsla utan att sakna friskhet. Finalen av detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Valpolicella Ripasso DOC, glädjer slutligen med en vacker finish.
Vinifiering av Valpolicella Ripasso Superiore från Monte Zovo
Den kraftfulla Valpolicella Ripasso Superiore från Italien är en cuvée, pressad från druvsorterna Corvina, Corvinone och Rondinella. Naturligtvis bestäms Valpolicella Ripasso Superiore också av klimat- och stilistiska faktorer i Valpolicella Ripasso DOC. Denna italienare kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är utomordentligt imponerande. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Valpolicella Ripasso Superiore i ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Monte Zovo Valpolicella Ripasso Superiore
Detta röda vin från Italien bör helst avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till Boeuf Bourguignon, fyllda paprikor eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
Utmärkelser för Valpolicella Ripasso Superiore från Monte Zovo
Detta vin från Valpolicella Ripasso DOC övertygar oss inte bara, utan också välkända kritiker tilldelade det 90 poäng och mer. Bland betygen för årgång 2017 är
- Falstaff - 93 poäng
- Fler produkter från Monte Zovo