✨ Chardonnay Venezia Giulia IGT från Attems utmärker sig genom sin eleganta torrhet och den harmoniska balansen av fruktiga aromer
🍽️ Njut av detta vitt vin helst med en kokos-lime-fiskcurry eller en fin torsk med gurkmeja-senapsgrönsaker
🌿 Denna utsökta Chardonnay kommer från de pittoreska vinberg i Friuli-Venezia Giulia, där druvorna växer på mineralrika jordar
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Chardonnay Venezia Giulia IGT - Attems
Den fatlagrade Chardonnay Venezia Giulia från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia presenterar sig i glaset i en ljus gyllengul. I glaset presenterar detta vita vin från Attems aromer av mango, lime, persikor, aprikoser och apelsinblomma, kompletterat med andra fruktiga nyanser. Attems Chardonnay Venezia Giulia imponerar med sin elegant torra smak. Det tappades på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i segmentet högkvalitativa viner, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På slutet glädjer detta unga vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia med god längd. Återigen finns det antydningar till physalis och papaya. I eftersmaken kommer mineraltoner från de ler- och märgeldominerade jordarna in.
Vinifiering av Chardonnay Venezia Giulia av Attems
Den balanserade Chardonnay Venezia Giulia från Friuli-Venezia Giulia är gjord av druvor av Chardonnay-sorten. Druvorna växer nära floden i Friuli-Venezia Giulia. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av sandsten, lera och märgel. På grund av den närliggande flodens balanserande inflytande mognar druvorna långsammare och utvecklar mer aromatisk delaktighet. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Chardonnay Venezia Giulia fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i flera månader. Lagringen på ekfat följs av en avsevärd mognad i flaskan, vilket gör detta vita vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Attems Chardonnay Venezia Giulia
Upplev detta vita vin från Italien väl kylt vid 8 - 10°C som tillbehör till kokos-lime fiskcurry, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Attems