🍷 Chianti Classico DOCG från Badia a Coltibuono imponerar med sin fina, torra elegans och den harmoniska lagringen i små ekfat
🍽️ Njut av detta utsökta rödvin till läcker ossobuco eller öm anka med sockerärtor
🌿 Denna ädla dryck förenar de bästa druvsorterna Sangiovese och Canaiolo från den pittoreska Toscana
förpackningen!
Mer information om Chianti Classico DOCG - Badia a Coltibuono
Chianti Classico från Badia a Coltibuono i Toscana erbjuder en tät, rubinröd färg när den virvlas i glaset. Denna italienska röda visar också en övergång till granatröd. Doften av detta röda vin från Badia a Coltibuono avslöjar alla typer av svarta vinbär, mullbär, blåbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillkommer orientaliska kryddor, vanilj och kanel på grund av lagringen på små träfat.
Badia a Coltibuono Chianti Classico är underbart torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller stramt, vilket du kan förvänta dig av ett vin i det högkvalitativa vinområdet. Avslutningen på detta väl mogna röda vin från vinodlingsregionen Toscana glädjer i slutändan med en vacker finish.
Vinifiering av Badia a Coltibuono Chianti Classico
Basen för denna kraftfulla Chianti Classico från Toscana är druvor från druvsorterna Canaiolo och Sangiovese. Efter skörden tas druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små ekfat vid kontrollerade temperaturer. I slutet av denna process lagras Chianti Classico i flera månader på ekfat.
Matsalsrekommendationer för Badia a Coltibuono Chianti Classico
Detta ekologiska rödvin från Italien serveras lämpligen vid en temperatur på 15 - 18°C till ossobuco, ankbröst med sockerärtor eller kalvstek med bönor och tomater.
- Fler produkter från Badia a Coltibuono