🍷 Cetamura Chianti DOCG från Badia a Coltibuono förför med en elegant och harmonisk stil som perfekt fulländas genom lagring i ekfat
🍽️ Njut av detta fruktiga rödvin som idealiskt passar till stekt kalvlever eller långkokt kyckling för en oförglömlig smakupplevelse
🌍 Tillverkad av utvalda Canaiolo- och Sangiovese-druvor representerar detta utsökta vin den traditionellt perfekta vinodlingskonsten i Toscana
förpackningen!
Mer information om Cetamura Chianti DOCG - Badia a Coltibuono
Den eleganta Cetamura Chianti från Badia a Coltibuono skimrar i glaset med en ljus rubinröd. I glaset erbjuder detta röda vin från Badia a Coltibuono aromer av mullbär, svarta vinbär, blåbär och björnbär, kompletterade med orientaliska kryddor, vanilj och svart te. På gommen börjar Cetamura Chianti från Badia a Coltibuono underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Toscana med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och blåbär.
Vinifiering av Badia a Coltibuono Cetamura Chianti
Sangiovese Canaiolo och druvor är utgångspunkten för den förstklassiga och underbart balanserade Cuvée Cetamura Chianti från Badia a Coltibuono. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras Cetamura Chianti i flera månader på ekfat.
Matrekommendation för Badia a Coltibuono Cetamura Chianti
Upplev detta röda vin från Italien som bäst tempereras vid 15-18°C till rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, bräserad kyckling i rödvin eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Badia a Coltibuono