- Detta sorters rena rödvin passar utmärkt till kalvstek med bönor och tomater eller stekt kalvlever med äpplen, lökar och balsamvinägersås
- För den som njuter av vin framträder detta vin från Sardinien livfullt och rakt på sak
- Ett kraftfullt rödvin, perfekt bland annat för en romantisk middag
Cns Cannonau Di Sardegna - Quartomoro Di Sardegna
förpackningen!
Mer information om Cns Cannonau Di Sardegna - Quartomoro Di Sardegna
Cns Cannonau Di Sardegna från Quartomoro Di Sardegna på Sardinien visar en tät, rubinröd färg i det virvlade glaset. I glaset avslöjar detta röda vin från Quartomoro Di Sardegna aromer av björnbär, kompletterat med garrigue, blåbär och svarta vinbär. Detta vin smakar behagligt torrt. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. I gommen är texturen i detta kraftfulla rödvin underbart sammetslen, köttig och tät. På slutet glädjer detta vin från vinodlingsregionen Sardinien med en vacker längd. Återigen finns det antydningar till björnbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de sand- och granitdominerade jordarna in.
Vinifiering av Quartomoro Di Sardegna Cns Cannonau Di Sardegna
Basen för det kraftfulla Cns Cannonau Di Sardegna från Italien är druvor från druvsorten Cannonau. På Sardinien växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sand och granit. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Serveringsförslag för Quartomoro Di Sardegna Cns Cannonau Di Sardegna
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som ett ackompanjerande vin. Det är perfekt som tillbehör till osso buco, ankbröst med sockerärtor eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Quartomoro di Sardegna