- Detta rena rödvin kompletterar utmärkt rätter som ossobuco eller långkokt kyckling i rödvin
- Jäsningen i rostfritt stål gör denna rödvin särskilt typisk för druvsorten och fruktig
- En idealisk rödvin, utmärkt bland annat för att laga mat med vänner
Grauvernatsch - Muri-Gries
förpackningen!
Mer information om Grauvernatsch - Muri-Gries
I glaset visar Grauvernatsch från Muri-Gries en ljus rubinröd färg. Doften av detta röda vin från Trentino-Alto Adige fängslar med aromer av hallon och jordgubbar. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
I gommen öppnar Muri-Gries Grauvernatsch underbart aromatiskt, fruktigt och balanserat. Balanserat och komplext, detta silkeslena röda vin presenterar sig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Muri-Gries Grauvernatsch
Det här röda vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Vernatsch. Endast obefläckade druvor skördades för detta underbart balanserade sortvin från Muri-Gries. När druvorna till Grauvernatsch är helt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av de hårda och knappt selektiva druvskördarna. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning får Grauvernatsch harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen under några månader.
Serveringsrekommendation för Muri-Gries Grauvernatsch
Den här italienaren avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Den är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller grönsakscouscous med köttbullar.
- Fler produkter från Muri-Gries