- Denne sortrenade rödvins harmonierar perfekt med fyllda paprikor eller Boeuf Bourguignon
- Denna vin från Sicilien framstår som ytterst balanserad för den kräsne njutaren
- En idealisk rödvin, förstklassig bland annat för matlagning med vänner
Frappato Belsito - Terre di Giurfo
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
Klar för omedelbar avsändning, leveranstid ca. 2-4 arbetsdagar
förpackningen!
Mer information om Frappato Belsito - Terre di Giurfo
I glaset avslöjar Frappato Belsito från Terre di Giurfo en ljus rubinröd färg. Den första näsan av Frappato Belsito presenterar toner av hallon. De fruktiga komponenterna i buketten får sällskap av ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Terre di Giurfo Frappato Belsito presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och smidigt. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en otroligt silkeslen konsistens. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Sicilien är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska aspekter av de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Terre di Giurfo Frappato Belsito
Detta balanserade röda vin från Italien är vinifierat från druvsorten Frappato. Druvorna växer under optimala förhållanden på Sicilien. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av kalksten. Vid optimal mognad skördas druvorna till Frappato Belsito uteslutande för hand, utan hjälp av ansträngande och mindre selektiva maskiner. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och delas noggrant upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognadslagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Serveringsförslag för Terre di Giurfo Frappato Belsito
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till en mängd olika rätter. Det passar perfekt till kalvspetsar med bönor och tomater, ankbröst med sockerärtor eller bräserad kyckling i rödvin
.- Fler produkter från Terre di Giurfo