🍷 Il Blu Rosso Toscana från Brancaia imponerar med sin kraftfulla, täta textur och en elegant, torr smakprofil
🍴 Perfekt för att njuta av, passar detta röda vin utmärkt till ankbröst och ossobuco för att skämma bort dina smaklökar
🍇 Denna utsökta cuvée består av Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese och kommer från den berömda Toscana
förpackningen!
Mer information om Il Blu Rosso Toscana IGT - Brancaia
Den kraftfulla Il Blu Rosso Toscana från Brancaia glider in i glaset med en tät purpurröd färg. Om du håller glaset i en vinkel kan du se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta rödvin en hög viskositet, vilket kan ses i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. I glaset visar detta röda vin från Brancaia aromer av blåbär, svarta vinbär, mullbär och björnbär, kompletterade med pepparkakskrydda, kakaobönor och svart te. Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät och köttig textur. Detta lagringsdugliga rödvin från vinodlingsregionen Toscana har en vacker längd i avslutningen. Återigen finns det antydningar till blåbär och mullbär.
Vinifiering av Il Blu Rosso Toscana från Brancaia
SangioveseDen kraftfulla Il Blu Rosso Toscana från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och . Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 20 månaders lagring i ekbarriquer.
Matrekommendation för Brancaia Il Blu Rosso Toscana
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller ossobuco.
- Fler produkter från Brancaia