🍷 Mirinè Nebbiolo d'Alba DOC från Paolo Manzone imponerar med sin eleganta lagring på ekfat och sin imponerande täthet i glaset
🍽️ Denna kraftfulla rödvin harmonierar perfekt med ruccola-penne eller en klassisk Boeuf Bourguignon
🌍 Från de djupt rotade Nebbiolo-druvorna i Piemonte framhäver detta vin mineraliteten från sina ursprungliga jordar
förpackningen!
Mer information om Mirinè Nebbiolo d'Alba DOC - Paolo Manzone
Den fatlagrade Mirinè Nebbiolo d'Alba från vinodlingsregionen Piemonte presenterar sig i en tät rubinröd i glaset. När man snurrar glaset visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid glasets kant. Detta italienska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av björnbär, mullbär, svarta vinbär och blåbär. Till detta kommer inslag av kakaobönor, mörk choklad och svart te.
Paolo Manzone Mirinè Nebbiolo d'Alba imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 1 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt krispig textur. Mirinè Nebbiolo d'Alba är fantastiskt fräsch och livlig på gommen med sin koncisa fruktsyra. Det röda vinet från Piemonte övertygar med sin långa eftersmak. Återigen finns det antydningar till björnbär och mullbär. I eftersmaken ansluter mineralnoter från jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Paolo Manzone Mirinè Nebbiolo d'Alba
Den kraftfulla Mirinè Nebbiolo d'Alba från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Nebbiolo. Druvorna växer under optimala förhållanden i Piemonte. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Naturligtvis bestäms Mirinè Nebbiolo d'Alba också av klimat och vinodlingsstil Nebbiolo d'Alba DOC. Denna italienska kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, med en exceptionellt imponerande presentation. Vid optimal mognad skördas druvorna till Mirinè Nebbiolo d'Alba uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och små träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan Mirinè Nebbiolo d'Alba fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 12 månader.
Matrekommendation för Mirinè Nebbiolo d'Alba från Paolo Manzone
Njut av detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som tillbehör till raketpenne, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Paolo Manzone