🍷 Den här elegant balanserade Nero D Avola visar sig med en sammetslen tät textur och briljanta aromer av plommon och surkörsbär
🍽️ Den harmoniserar utmärkt med purjolökstortilla, wokrade grönsaker med fisk eller stekt forell med ingefära och päron
🇮🇹 Tillverkad av Terre di Campo Sasso, förkroppsligar detta rena italienska rödvin traditionen och mångfalden av druvsorten Nero d'Avola
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Nero D Avola - Terre di Campo Sasso
Nero D Avola från Terre di Campo Sasso i Apulien presenterar en ljus, lila-röd färg i glaset. Med lite tid i glaset visar detta röda vin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av plommon, plommon, morellkörsbär och svarta körsbär, avrundade av orientaliska kryddor, kanel och svart te.
Detta torra röda vin från Terre di Campo Sasso är för vindrickare som gillar sitt vin torrt. Nero D Avola kommer redan nära detta, eftersom det pressades med bara 2,5 gram restsocker. Detta silkeslena och täta röda vin presenterar sig balanserat och flerskiktat på gommen. På grund av den balanserade fruktsyran smeker Nero D Avola gommen med en sammetslen känsla utan att sakna friskhet. I finishen glädjer detta röda vin från vinodlingsregionen Apulien, som kan lagras väl, äntligen med betydande längd. Återigen dyker upp inslag av plommon och morellkörsbär.
Vinifiering av Terre di Campo Sasso Nero D Avola
Den balanserade Nero D Avola från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Nero d'Avola. När druvorna till Nero D Avola är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan Nero D Avola fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen under några månader.
Matrekommendation för Nero D Avola från Terre di Campo Sasso
Detta italienska rödvin bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till purjolökstortilla, wokade grönsaker med fisk eller rostad forell med ingefärspäron.
- Fler produkter från Terre di Campo Sasso