Mer information om RAUT Lagrein Südtirol DOC - Peter Zemmer
Det fatlagrade RAUT Lagrein Alto Adige från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige har en klar purpurröd färg i glaset. Detta italienska vin av en enda druvsort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av plommon, moreller, lavendel och syren. Dessa får sällskap av inslag av solvarm sten, vanilj och skogsgolv.
Detta torra rödvin från Peter Zemmer är perfekt för vindrickare som vill ha det helt torrt. RAUT Lagrein Südtirol kommer mycket nära detta, eftersom det vinifierades med bara 3 gram restsocker. Detta sammetslena röda vin är balanserat och komplext i gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar RAUT Lagrein Südtirol gommen med en mjuk känsla utan att sakna friskhet. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige, närmare bestämt från Alto Adige / Sydtyrolen DOC, glädjer slutligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av RAUT Lagrein South Tyrol av Peter Zemmer
Det balanserade RAUT Lagrein South Tyrol från Italien är ett vin med en enda sort, vinifierat från druvsorten Lagrein. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i kalkstensjordar. Efter skörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål, små träslag och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras RAUT Lagrein Südtirol ytterligare några månader i ekbarriärer.
Matrekommendation för RAUT Lagrein Südtirol av Peter Zemmer
Upplev detta röda vin från Italien som bäst tempereras vid 15 - 18 °C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, pumpagryta eller pasta med stekta korvknyten.
- Fler produkter från Weingut Peter Zemmer