🍷 Pinot Nero Alto Adige DOC från Cantina Tramin imponerar med en elegant lagring på fat och en sammetslen textur
🍽️ Perfekt till Boeuf Bourguignon och gåsbröst med ingefära-rödkål får den sitt fulla aroma
🌱 Detta druvren vin från den pittoreska regionen Trentino-Alto Adige skapar en oöverträffad njutningsupplevelse
förpackningen!
Mer information om Pinot Nero Alto Adige DOC - Cantina Tramin
Den fatlagrade Pinot Nero Alto Adige från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige har en klar purpurröd färg i glaset. Detta italienska vin av en enda sort presenterar underbart uttrycksfulla toner av surkörsbär, viol och björnbär i glaset. Det finns också inslag av andra frukter.
Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige imponerar med sin raka, torra smak. Det är buteljerat med exceptionellt låg restsockerhalt. Detta är ett genuint kvalitetsvin som tydligt sticker ut från enklare kvaliteter och därför, trots sin torrhet, gläder denna italienare naturligtvis med den finaste balansen. En utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. I gommen kännetecknas detta balanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. I avslutningen bjuder detta vin från vinodlingsregionen Trentino-Alto Adige äntligen på god längd. Återigen finns det inslag av björnbär och viol. Mineraliska toner från ler- och kalkstensdominerade jordar läggs till i avslutningen.
Vinifiering av Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige
Det här vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Lagrein. Endast felfria druvor användes för detta underbart balanserade vin av en enda sort från Cantina Tramin. Druvorna växer under optimala förhållanden i Trentino-Alto Adige. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i ler- och kalkstensjordar. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål, små träslag och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen kan Pinot Nero Alto Adige fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader.
Rekommendationer för vinmatchning Cantina Tramin Pinot Nero Alto Adige
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är det perfekta komplementet till boeuf bourguignon, rödlök fylld med couscous och aprikoser eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.