förpackningen!
Mer information om Ribolla Gialla Collio - Komjanc Simon
Ribolla Gialla Collio från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia visar en ljus ljusgul i glaset. Buketten av detta vita vin från Friuli-Venezia Giulia fängslar med aromer av citron och aprikos. Det är just dess fruktiga natur som gör detta vin så speciellt.
I gommen börjar Ribolla Gialla Collio från Komjanc Simon underbart torr, greppig och aromatisk. På tungan kännetecknas detta välbalanserade vita vin av en otroligt krispig textur. Avslutningen på detta vita vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraltoner från de lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Komjanc Simon Ribolla Gialla Collio
Detta balanserade vita vin från Italien är tillverkat av druvsorten Ribolla Gialla. Druvorna växer under optimala förhållanden i Friuli-Venezia Giulia. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i jordar gjorda av lera. Bären för detta vita vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att optimal mognad har säkerställts. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i flaskan vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av lagring på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas på flaska.
Serveringsförslag för Komjanc Simon Ribolla Gialla Collio
Detta vita vin från Italien avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till en mängd olika rätter. Det är perfekt till purjolökstortilla, purjolökssoppa eller spenatgratäng med mandel
.- Fler produkter från Komjanc Simon