- Denna vita vin från Ribolla Gialla-druvor kompletterar perfekt rätter som potatispanna med lax eller kålroulett
- För sann smakare framstår detta vin från Friuli-Venezia Giulia som behagligt balanserat
- Detta italienska vita vin är perfekt som en elegant sommarvin
Ribolla Gialla Collio - Ronco Scagnèt
förpackningen!
Mer information om Ribolla Gialla Collio - Ronco Scagnèt
Den eleganta Ribolla Gialla Collio från Ronco Scagnèt glider in i glaset med en klar ljusgul färg. Den första doften av Ribolla Gialla Collio är smickrande med toner av moget äpple, citron och grönt äpple. De fruktiga komponenterna i bouqueten får sällskap av ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
I gommen börjar Ribolla Gialla Collio från Ronco Scagnèt behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. Texturen i detta balanserade vita vin är underbart lätt, krispig och silkeslen på gommen. I avslutningen är detta vita vin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia förtjusande med sin vackra längd. Här finns återigen inslag av mirabeller och citron.
Vinifiering av Ribolla Gialla Collio från Ronco Scagnèt
Det här vita vinet fokuserar tydligt på en druvsort, nämligen Ribolla Gialla. Endast felfria druvor skördades för detta exceptionellt balanserade vin av en enda sort från Ronco Scagnèt. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Ribolla Gialla Collio harmonisera ytterligare på den fina jästfällningen i 6 månader.
Rekommendation för Ronco Scagnèt Ribolla Gialla Collio
Detta italienska vin njuts bäst kylt vid 8 - 10°C. Det är det perfekta tillbehöret till fiskcurry med kokos och lime, torsk med gurka och senapsgrönsaker eller stekt forell med ingefära och päron.