🍷 Rosso di Montalcino DOC från Poggio Landi utmärker sig med sin eleganta stil och den noggranna lagringen i fransk ek
🍽️ Detta italienska rödvin harmoniserar utmärkt med ossso buco och gåsbröst med ingefära-rödkål
🌍 Tillverkat av den ädla Sangiovese-druvan i den välrenommerade vinregionen Montalcino i Toscana
förpackningen!
Mer information om Rosso di Montalcino DOC - Poggio Landi
Den fatlagrade Rosso di Montalcino från vinodlingsregionen Toscana presenterar sig i en ljus rubinröd färg i glaset. Detta rödvin från den gamla världen hälls lämpligen upp i ett Bordeauxglas och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av blåbär, björnbär, mullbär och svarta vinbär, som avrundas med ytterligare fruktiga nyanser som fatlagringen bidragit med.
Poggio Landi Rosso di Montalcino imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 1 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i denna prisklass, förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät textur. Med sin närvarande fruktsyra visar Rosso di Montalcino sig vara underbart fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Montalcino, är övertygande med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av de lera-dominerade jordarna.
Vinifiering av Rosso di Montalcino från Poggio Landi
Sangiovese Detta balanserade röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på lerjordar. Efter handskörden tas druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 15 månaders mognadslagring på stora franska ekfat. Lagringen på träfat följs av en avsevärd lagring på flaska, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Poggio Landi Rosso di Montalcino
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en måttlig temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till osso buco, pumpagryta eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
Utmärkelser för Rosso di Montalcino från Poggio Landi
Förutom ett pris-njutningsförhållande kan detta Poggio Landi-vin också skryta med utmärkelser. I detalj är dessa
- Wine Spectator - 90 poäng
- Fler produkter från Poggio Landi