🍷 Secondine Barbaresco från Prunotto utmärker sig genom sin sammetslena textur och eleganta torrhet, noble i ekfat.
🍽️ Para denna utsökta röda vin idealiskt med kålruller eller stekt kalvlever för en oförglömlig smakupplevelse.
🌍 Tillverkad av den utvalda Nebbiolo-druvan, förkroppsligar detta italienska kvalitetsvin den unika charmen av Piemonte.
förpackningen!
Mer information om Secondine Barbaresco DOCG - Prunotto
Det fatlagrade Secondine Barbaresco från vinodlingsregionen Piemonte avslöjar en tät rubinröd färg i glaset. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av vinfärgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. När man snurrar på vinglaset uppvisar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid glasets kant. I glaset visar detta röda vin från Prunotto aromer av rosor och hallon, kompletterade med peppar, lakrits och tobak. Prunotto Secondine Barbaresco glädjer sig med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med endast 1 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från de enklare kvaliteterna, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt sammetslen textur. Secondine Barbaresco visar sig vara fantastiskt friskt och livligt på gommen med sin koncisa fruktsyra. Finalen av detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Piemonte glädjer slutligen med en anmärkningsvärd efterklang.
Vinifiering av Secondine Barbaresco från Prunotto
Den kraftfulla Secondine Barbaresco från Italien är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten Nebbiolo. Secondine Barbaresco är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden anländer druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Mat rekommendation för Prunotto Secondine Barbaresco
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är ett perfekt vin till kålroulader, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Prunotto