🍷 Tempus av Stefano Accordini fascinerar med sin eleganta och sammetiga stil, tack vare lagringen i stora träfat
🍽️ Njut av detta rödvin idealiskt till kålroulader eller torsk med gurk- och senapsgrönsaker för en oförglömlig smakupplevelse
🌿 Tillverkat av de ädla druvsorterna Corvina och Merlot, produceras Tempus med hängivenhet i den pittoreska vinregionen Venetien
Den här åtgärden pågår tills 02.06.2030 14:09.
förpackningen!
Mer information om Tempus - Stefano Accordini
Tempus av Stefano Accordini från Veneto erbjuder en ljus, purpurröd färg i glaset. I näsan avslöjar detta Stefano Accordini-rödvin alla typer av plommon, morello-körsbär, svarta körsbär och plommon. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat ytterligare aromer som orientaliska kryddor, svart te och bitter choklad.
Vinet imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med endast 2,2 gram restsocker. Det här är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt silkeslen och sammetslen textur. På grund av den måttliga fruktsyran smickrar Tempus med en behaglig munkänsla utan att samtidigt sakna saftig livlighet. I avslutningen glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Veneto äntligen med betydande längd. Återigen visas antydningar om plommon och morellkörsbär.
Vinifiering av Stefano Accordini Tempus
Den balanserade Tempus från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Corvina och Merlot. Druvorna för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i stora träbehållare vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen lagras Tempus i 6 månader på franska ekfat.
Mat rekommendation för Stefano Accordini Tempus
Drick detta röda vin från Italien vid en temperatur på 15 - 18°C till kålrulader, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Stefano Accordini