Mer information om Vivia Maremma Toscana DOC - Le Mortelle
Vivia Maremma Toscana från vinodlingsregionen Toscana avslöjar sig i glaset i en lysande skimrande ljusgul, gyllengul. Detta vita vin från den gamla världen hälls upp i ett vitt vinglas och presenterar underbart doftande aromer av nektarin, papaya, persika från vingården och jasmin, avrundat med ytterligare fruktiga nyanser.
Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med endast 1,6 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta lättfotade vita vin av en otroligt krispig, lätt och smältande textur. Tack vare den måttliga fruktsyran smickrar Vivia Maremma Toscana gommen med en behaglig känsla, utan att sakna saftig livfullhet. Avslutningen på detta ungdomliga vita vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Maremma Toscana DOC, imponerar slutligen med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter från ler- och märgeldominerade jordar.
Vinifiering av Vivia Maremma Toscana från Le Mortelle
Den eleganta Vivia Maremma Toscana från Italien är en cuvée gjord av druvsorterna Inzolia, Vermentino och Viognier. Druvorna växer under optimala förhållanden i Toscana. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av mull, sand, lera och märgel. När druvorna till Vivia Maremma Toscana är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter skörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. I slutet av jäsningen får Vivia Maremma Toscana harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader.
Matrekommendation för Le Mortelle Vivia Maremma Toscana
Drick detta vita vin från Italien väl kylt vid 8-10°C till omelett med lax och fänkål, spaghetti med yoghurt-mynta-pesto eller en fruktig endivsallad.
- Fler produkter från Le Mortelle (Antinori)