🍷 Albe Barolo från G.D. Vajra presenterar sig med en kraftfull stil och komplexa aromer som präglas av den 30 månader långa lagringen i slavonsk ek
🍽️ Ideal till stekt kalvlever eller gåsbröst harmoniserar detta eleganta rödvin utmärkt med kraftiga rätter
🌿 Tillverkad av den högt värderade Nebbiolo-druvan är denna Barolo ett verkligt mästerverk från Piemonte
förpackningen!
Mer information om Albe Barolo DOCG - G.D. Vajra
Den kraftfulla Albe Barolo från G.D. Vajras penna skimrar i glaset med en tät rubinröd. Doften av detta G.D. Vajra-rödvin presenterar alla typer av björnbär, svarta vinbär, lavendel, mullbär och blåbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på stora träfat pepparkakskrydda, vanilj och kakaobönor.
Albe Barolo från G.D. Vajra är precis rätt för alla vinentusiaster som gillar så lite restsocker som möjligt i sitt vin. Samtidigt verkar det aldrig magert eller sprött, vilket man naturligtvis skulle förvänta sig av ett vin. Detta sammetslena röda vin är fylligt och komplext i gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, närmare bestämt från Barolo DOCG, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Albe Barolo från G.D. Vajra
Grunden för den kraftfulla Albe Barolo från Piemonte är druvor från druvsorten Nebbiolo. När de är perfekt mogna skördas druvorna till Albe Barolo uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 30 månaders mognad på slavonska ekfat.
Matrekommendation för Albe Barolo av G.D. Vajra
Detta italienska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till potatis. Det är ett perfekt tillbehör till potatispanna med lax, stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller gåsbröst med ingefärad rödkål och mejram.
- Fler produkter från G.D. Vajra