- Denna rödvin gjort av de bästa druvorna kompletterar utmärkt rätter som grönsaks-couscous med nötköttbullar eller Boeuf Bourguignon
- Jäsningen i rostfritt stål gör detta italienska rödvin särskilt typiskt för druvsorten och fruktigt
- Ett kraftfullt rödvin, utmärkt bland annat för matlagning med vänner
Buttafuoco Solinghino - Picchioni Andrea
förpackningen!
Mer information om Buttafuoco Solinghino - Picchioni Andrea
Med Picchioni Andrea Buttafuoco Solinghino kommer ett förstklassigt rödvin in i det välpolerade vinglaset. Där visar det en underbart tät, rubinröd färg. Den första näsan av Buttafuoco Solinghino presenterar toner av rosor och björnbär. De fruktiga delarna av buketten får sällskap av mer fruktiga balsamiska nyanser.
Picchioni Andrea Buttafuoco Solinghino presenterar sig behagligt torr för vinälskaren. Detta röda vin verkar aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig av ett vin. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart sammetslen. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Lombardiet fängslar med en extraordinär eftersmak.
Vinifiering av Buttafuoco Solinghino av Picchioni Andrea
Det kraftfulla Buttafuoco Solinghino från Italien är en cuvée vinifierad från druvsorterna Vespolina, Barbera och Croatina. Bären för detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och mals noggrant. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Buttafuoco Solinghino fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader.
Rekommendation för Picchioni Andrea Buttafuoco Solinghino
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till fylld paprika, gåsbröst med rödkål och mejram, eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Picchioni Andrea